Afbeelding

Hockeyers van Almelo met één punt content

ALMELO - De mannen van de hockeyclub Almelo speelden tegen Shinty in Driebergen, op papier een lastige wedstrijd tegen een ervaren en sterke tegenstander, maar sleepten met 2-2 een remise in de wacht. De vrouwen van Almelo verloren nipt met 3-2 bij de Groninger Studenten, maar speelden prime en met passie.

Voor de mannenploeg voelde het gelijkspel als een opsteker. Aanvoerder Derck Smink: 'Van te voren hebben we geprobeerd om bij onszelf de druk weg te halen door het belang van deze pot iets af te zwakken. Alles draait bij ons om het uiteindelijke doel. Dit zorgde voor een geweldige mentaliteit bij het team. Er werd keihard gewerkt voor elkaar en met elkaar. Shinty had misschien meer kansen en meer balbezit, maar we deden zeker niet voor ze onder. Het gelijkspel voelt voor ons als een punt met een gouden randje. Het is een resultaat waar we als team trots op mogen zijn. We blijven de stijgende lijn doorzetten, wat ons veel vertrouwen moet geven richting de beslissende fase van de competitie.'

De vrouwen verloren dus, maar na de aanvankelijke scepsis overheerste het goede gevoel. Trainer-coach Remko Gelmers: 'We kwamen met 2-0 achter, maar scoorden voor rust tegen uit een prima corner. In de tweede helft was alles mogelijk en werd door beide ploegen 35 minuten lang geknokt.' Almelo kwam snel op 2-2 en beide teams gaven alles voor de winst.' De studenten trokken aan het langste eind door wel te scoren, maar na enig slikken en grommen overheerste het goede spel.