Goede doelenproject Roemeense kinderen

ALMELO – Op donderdag 12 april van 12.00 tot 13.45 uur organiseren de tweedejaarsstudenten van de opleiding Sociaal Werk van ROC van Twente een goede doelenproject. In het Atrium van de ROC-locatie aan de Wierdensestraat in Almelo zijn er allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor 'Fundatia Sfantul Dimitrie', een opvangcentrum voor kansarme kinderen in Boekarest in Roemenië.

De opleiding Sociaal Werk heeft goed contact met het kleinschalige Roemeense opvangcentrum waar kinderen uit sociaal zwakke en kansarme gezinnen voor en na schooltijd worden opgevangen. De uitstroomrichting Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening gaat er jaarlijkse naartoe voor het werkweekproject. De studenten organiseren dan veel creatieve en sportieve activiteiten waar de kinderen heel veel plezier aan beleven. De betrokkenheid is zo groot dat de studenten nu dus ook een financiële bijdrage willen leveren, want het centrum draait geheel op liefdadigheid en giften van sponsoren. Hiervoor organiseren ze het goede doelenproject. Voor de studenten zijn beide projecten op hun lijf geschreven. Als toekomstig sociaal maatschappelijk dienstverlener helpen ze medemensen graag wegwijs te maken in de maatschappij.

Het project
Voor het goede doelenproject hebben de studenten van het ROC van Twente in groepjes allerlei acties bedacht waar gedoneerd voor kan worden. Zo wordt de Bikerun4Boekarest georganiseerd, waarvoor studenten flink wat kilometers gaan hardlopen en fietsen. Ook is er onder andere een prijzentafel en zijn er heerlijke hapjes te koop. Iedereen is donderdag 12 april tussen 12.00 en 13.45 uur welkom in het Atrium op de ROC-locatie aan de Wierdensestraat 65 in Almelo.