Benefietavond Ziekte van Huntington

ALMELO - Op donderdag 19 april zal er in de Businessclub van het Polman Stadion een benefietavond waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan het onderzoek naar de Ziekte van Huntington.

Deze avond is er vanzelfsprekend veel aandacht voor de Ziekte van Huntington. Er wordt gesproken over de psychische en lichamelijke problemen die patiënten ondervinden. Verder wordt er stilgestaan bij de invloed van de ziekte op patiënten en zeker ook diens omgeving. Ook voor de nodige entertainment, een hapje en een drankje, een veiling en een loterij is gezorgd. Kaarten voor de benefietavond kosten € 40,- en zijn te bestellen via www.huntingtonbenefiet.nl. De benefietavond zal beginnen om 18.00 uur.

Hollands Glorie

ALMELO - Hollands Gloria is de show van Hans Visser & Friends en deze schilderachtige voorstelling is op zondag 15 april te zien in Theater Hof 88.

Met beeld en geluid gaat u tijdens de show samen met Hans Visser & Friends en Irena Filippova op zoek naar de verhalen achter beroemde schilderijen van Nederlandse en Vlaamse schilders. Schilders als Rembrandt van Rijn en Peter Paul Rubens hebben de geschiedenis van de Lage Landen vastgelegd. Met een schitterende muzikale omlijsting kunt u hiervan genieten in Theater Hof 88, Elisabethhof 4 te Almelo. De voorstelling begint om 14.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 17,50 via www.hof88.nl of bij de theaterkassa.

Art Nouveau in Nederland

ALMELO - Stichting Open Atelier Almelo en Bibliotheek Almelo wisten kunsthistorica Frederike Upmijer uit te nodigen voor een interessante lezing. Een must see voor alle kunstliefhebbers waarbij Art Nouveau centraal zal staan.

Rond 1900 ontstaat een nieuwe kunststroming die zich kenmerkt door asymmetrie, gebogen lijnen en organische decoratiemotieven. Frederike Upmijer studeerde kunstgeschiedenis in Groningen en is tegenwoordig werkzaam als freelancer in deze branche. Ze vertelt in deze lezing alles over Art Nouveau en ook de individuele kunstenaars die hier te maken mee hadden. Op dinsdagavond 17 april houdt ze haar lezing in Café de Meridiaan. De entree is gratis en de lezing gaat van start om 19.30 uur.