Alex Langius
Alex Langius Foto: Marinus Blaak (Gele Raaf)

Hoppende wethouder raakt in zwang, mogelijk vaste waarde

ALMELO/VRIEZENVEEN -De 'hoppende' wethouder raakt in zwang. Ook in Almelo is er de afgelopen raadsperiode ervaring mee opgedaan. Een wethouder van buiten de stad die een appartementje huurt (ex-wethouder Timmer) of een hotelkamer betrekt (huidig wethouder Langius); het zijn vaak passanten.

Langius wil graag blijven, en dan ook bereid in Almelo een woning te betrekken, maar eerst zal dan de ChristenUnie deelname aan de coalitie en dus het college van burgemeester en wethouders de komende weken van (in)formatiegesprekken veilig moeten zien te stellen.

In de gemeente Twenterand is de hoppende CDA-wethouder Scholten blij dat hij de hielen weer kan lichten. Hij was benoorden Almelo een kleine drie jaar wethouder, maar diende na de verkiezigen zijn ontslag in, wantj werd vorige week gekozen als raadslid in zijn woongemeente Haaksbergen.

Niet alleen is het raadslidmaatschap in gemeente A onverenigbaar met het wethouderschap in gemeente B, ook was het uitgesloten dat hij terug zou keren als wethouder in Twenterand. Ten eerste omdat het nog maar de vraag is of de 'eeuwige' coalitiepartij CDA na de opzienbarend forse nederlaag opnieuw een wethouder mag leveren. Ten tweede omdat het wethouderschao van Scholten in Twenterand geen onverdeeld succes was. Hij volgde de in opspraak gekomen wethouder Oordt in 2015 op, maar kreeg net als deze Hammer schepen veel kritiek op zijn financiƫle beleid en de ruimtelijke ordening.

In de gemeente Haaksbergen was Scholten tot 2014 wethouder. Hij moest weg vanwege de zware verkiezingsnederlaag van het CDA in de Ster van Twente. Zonder te winnen, want door verlies van andere partijen, is het CDA daar sinds afgelopen week toch de grootste, dus wie weet wat Scholten nog wacht... Hopperde hop...