Van Bethlehem naar de wereld (in Almelo)

ALMELO - De baptistenpredikant Naim Khoury uit Bethlehem spreekt volgende wek vrijdag (13 april) in het gebouw De Bron te Almelo. Khoury is op uitnodiging van Christenen voor Israël in Nederland. Het thema zal zijn Vanuit Bethlehem naar de wereld. en het begint 's avonds om acht uur.

Khoury vormt samen met zijn vrouw Elvira het voorgangersechtpaar van de First Baptist Church in Bethlehem. In de geboorteplaats van Jezus hebben christenen het volgens Khouri zwaar, onder het bestuur van de Palestijnse Autoriteit, maar zijn vrouw en hij zijn vastberaden om het evangelie te brengen aan hun stadgenoten.

Daarover komen ze in Almelo vertellen. Ook over hoe moeilijkhet is om als christen te leven in de geboorteplaats Jezus.. Er emigreren veel christenen en die verlaten dus Bethlehem, wat slecht is voor de hele gemeente.

Grenzen

Van buitenaf proberen de Israëli's hun grenzen te beveiligen om zich te beschermen tegen zelfmoordaanslagen. Naim en Elvira Khoury brengen de boodschap van vrede en liefde en harmonie, in een omgeving van haat tegen Israël, en proberen de mentaliteit veranderen.

Vrede leven

Khoury en zijn ruim 250 Palestijnse leden tellende gemeente leven in vrede met het Joodse volk, maar door landgenoten worden ze daarom vaak verguisd. De gevolgen zijn niet uitgebleven: er is al vaak een aanslag gepleegd op de kerk van ds. Khoury. Het komt regelmatig voor dat Arabische christenen de terreur tegen Israël toejuichen.