Afbeelding
Foto: Michiel Poodt

Solocabaret over buitenspel staan in wedstrijd over-leven

ALMELO – De cabaretière Ellen Dikker brengt haar vijfde voorstelling, onder de titel Buitenspel, volgende week donderdag 12 april, binnen de lijnen van Hof 88 in Almelo.

Die titel van het programma heeft alles te maken met de Kleine Messi die Ellen Dikker thuis heeft rondlopen en waar ze elke week een column over schrijft in Het Parool, de beste regionale krant van Nederland en qua presenatie recent uitverkoren tot World's Best Designed Newspaper.

Vijfde programma

Soms heeft de cabaretière het idee dat niet alleen haar voetballende zoontje maar ook zij weleens Buitenspel staat. Haar vijfde solovoorstelling gaat over winnen of verliezen. Over slagen en mislukken. Doorploeteren en aanmodderen. Omdat mensen nu eenmaal graag succesvol willen zijn. Maar wanneer ben je geslaagd? Als je in een groot huis woont met een dure auto voor de deur? Als je veel facebookvrienden hebt en op de Zuckerberg leeft? Of als je kinderen ergens in uitblinken?

Willen meetellen

De meeste mensen willen meetellen. Maar waarom lijk je soms buitenspel te staan? En is dat erg? Dat zijn de vragen die Dikkers stelt. Ze zet in Buitenspel de spelregels naar haar eigen hand. Met haar innemende persoonlijkheid, spitse zelfspot en geestige typetjes bouwt Dikker een universum waarin ieder buitenbeentje een glansrol mag spelen. Omdat winnaars soms verliezen en losers kunnen winnen.

Goede recensies

Deze 'comédienne pur sang' (AD) sleepte met haar 'ongelooflijk geestige en intelligente sketches' (De Pers) niet alleen de Persoonlijkheidsprijs Cameretten binnen, maar ook een nominatie voor de VSCD-prijs De Neerlands Hoop. Ze maakte reeds vier succesvolle cabaretprogramma's en heeft haar vaste column in Het Parool: getiteld, jawel, De kleine Messi. In 2017 verschijnt een eerste boek van haar hand, dat in het verlengde ligt van deze columnreeks.

Op Televisie en in Hof

Verder is Ellen Dikkers ook regelmatig te zien in kleine rollen op de vaderlandse televisie, zoals in FC Kip in de Dino Show. En volgende week is ze dus live te aanschouwen en aan te horen op het schouwtoneel van het Almelose theater Hof 88. De voorstelling begint om kwart over acht. Wie niet buitenspel wil staan moet zien te zorgen dan binnen te zijn.