Thijs Wansink
Thijs Wansink Foto: PR Slingerbeurs

Vrijdag de dertiende brengt geluk dankzij de Slingerbeurs

ALMELO – De jaarlijkse Slingerbeurs vindt over een week plaats, op vrijdag 13 april, vanaf kwart over twee in het schoolgebouw van het ROC Van Twente aan de Wierdensestraat. De achtste editie van het matchevenement is de eerste onder voorzitterschap van Thijs Wansink.

De bedoeling is weer zoveel mogelijk wensen en dromen van verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisatie uit te laten komen door hen te koppelen aan bedrijven en instellingen die daartoe geëquipeerd zijn. He wordt voor Wnsik de vuurdoop als voorzitter. De oprichter van Wansink & Partner in Almelo is overigens met zijn bedrijf al vanaf de eerste editie betrokken bij de Slingerbeurs, eerst als aanbieder, naderhand ook als bestuurder

DNA van de club

Wansink over zijn betrokkenheid: 'De Slinger heeft het in haar DNA zitten om partijen, bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar te verbinden. Het is precies dat wat ook in mijn DNA zit; die faciliterende rol voor anderen. De Slinger is in de beginjaren een erg mooie manier geweest om ook het kleinbedrijf meer handvatten te geven om, ieder op z'n eigen manier, een bijdrage te leveren aan de gedachte van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De laatste jaren zien we dat veel partijen deze gedachte zijn gaan omarmen en dat er daardoor meer nadruk is komen te liggen op de praktische toepasbaarheid. Misschien daardoor heeft De Slinger in de afgelopen jaren zich meer gefocust op de Slingerbeurs en wat minder op de matches die ook door het jaar heen gemaakt kunnen worden', aldus de preses.

Meer bedrijven

De Slinger is volgens Wansink 'een prachtig platform voor bedrijven om een directe en nuttige bijdrage te verlenen aan hulpvragende organisaties'. Er sluiten nog steeds bedrijven aan bij De Slinger. Zo zijn dit jaar Cogas en Eshuis Hoveniers voor het eerst van de partij, om van vrijdag de dertiende dit jaar nu eens een geluksdag te maken.