Afbeelding
Foto: PR

Artistiek leider van Servus in Almelo met Stadsjongens Oldenzaal naar Tirana en daarna Quasimodo in Almelo

ALMELO/OLDENZAAL – Behalve dat ze artistiek de scepter zwaait over Muziektheater Servus in Almelo dirigeert Mariette Effing ook het faamrijke Stadsjongenskoor Oldenzaal. Dit gezelschap geeft volgende week zondag (15 april) een benefietconcert in de Hofkerk te Oldenzaal ten behoeve van het Jonathan Center, een dagopvang in Tirana voor kinderen met Down Syndroom.

Het Jongemannenkoor Oldenzaal gaat van 27 tot en met 30 april op concertreis naar Albanië voor concerten in onder meer Tirana en Shkodra. Dan wordt ook de opbrengst van Oldenzaal aangeboden.

Effing, woonachtig in Hoge Hexel, zal aansluitend in Almelo druk zijn met de voorbereidingen van de voorstelling Quasimodo die Servus in de eerste helft van juni in Hof 88 op de planken zet. Het stuk op basis van het boek De klokkenluider van de Notre Dame van Victor Hugo zal in de bijzondere setting van een musical 9, 10, 15 en 16 juni in de Kapelzaal van Hof 88 te Almelo voor het voetlicht worden gebracht.

Effing studeerde hoofdvak blokfluit, schoolmuziek en koordirectie aan het Twents Conservatorium in Enschede. Na de afronding van haar studie schoolmuziek studeerde ze in 1990 als koordirigent af bij Kees Stolwijk. Daarna nam ze privélessen in onder andere orkestdirectie en heeft ze verschillende keren deelgenomen aan de Kurt Thomas Cursus. In het kader van een nieuwe studie volgde zij daarna ook lessen bij Jos Leussink te Zwolle waarna zij in juli 1998 zij het einddiploma koordirectie (Master) behaalde aan het ArtEZ conservatorium te Enschede. Sindsdien dirigeerde ze diverse koren in de Euregio waaronder de Twente University Singers en het Mesumer Männerchor.