Afbeelding
Foto: Busfoto.nl

Voortgang in de discussie over het busverkeer vanuit Almelo

ALMELO - De vervoersmaatschappij Keolis komt binnen enkele weken met een concreet voorstel om onderzoek te doen naar het via de Aalderinkshoek laten rijden van de bussen tussen Almelo en Wierden. De provincie Overijssel is hier nauw bij betrokken.

Het idee van het raadslid Van Heek, die overigens geen tweede termijn ambieerde en dus vertrekt, lijkt nu een serieuze kans te maken. De suggestie werd gedaan naar aanleiding van problemen met de klantvriendelijkheid en de punctualiteit van de (buurt)bus tussen de wijk Aalderinkshoek en de binnenstad van Almelo. Na een verkeerskundige aanpassing, een busbaan naast een stuk fietspad van de Wierdensestraat naar de Mozartlaan, worden twee vliegen in één klap geslagen: meer passagiers voor buslijn 95 (voorheen 80) en een adequate verbinding van de binnenstad en de westwijk.

Over de afname van het aantal busritten op het traject tussen Almelo en Neede via Haaksbergen en Delden, waarover LAS-raadslid Kampman onlangs vragen stelde, verontrust ook de gemeenten Berkelland, Haaksbergen en Hof van Twente. Het openbaarvervoerbedrijf Keolis, voorheen Syntus, heeft aangekondigd dat het aantal ritten op de route van buslijn 66 sterk te verminderen.

Dit betekent opnieuw verminderding van het openbaar vervoer in Midden-Twente. De directe verbinding tussen Delden, Hengevelde en Bentelo met Almelo vermindert.