Afbeelding
Foto: AVC Heracles

AVC Heracles valt in Almelo in de prijzen bij VriendenLoterij

ALMELO - Er zijn in de Twentse steden vanuit de VriendenLoterij bedragen geland voor kunst, cultuur en sport. Ook in Almelo. Het was een mooie opsteker voor zeven verenigingen in de stad.

Dankzij hun achterban komt er dit jaar 10.513 euro extra binnen in de clubkas. Zij steunen hun vereniging door specifiek voor deze club mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen gaat direct naar de clubkas. De voetbalclub AVC Heracles ontving in Almelo de grootste bijdrage, namelijk 3.896 euro.

In de gemeente Enschede is 43.733 euro verdeeld. De Stichting Muziekkwartier is daar met een bijdrage van 19.724 euro spekkoper. De uitkering aan dertien verenigingen en stichtingen in Hengelo bedraagt 18.744 euro. Daar kreeg de hockeyclub Twente de grootste bijdrage met 5.910 euro.

De VriendenLoterij heeft dit jaar is in totaal ruim 4,8 miljoen euro uitgekeerd, wat drie ton meer is dan vorig jaar. Steeds meer organisaties, van voetbalclubs tot toneelverenigingen, sluiten zich aan bij deze manier van fondsenwerving. Daarnaast spelen deelnemers aan de VriendenLoterij die meespelen met een lot voor hun club steeds langer mee. Steeds meer organisaties, van voetbalclubs tot toneelverenigingen, sluiten zich aan bij deze manier van fondsenwerving. Daarnaast spelen deelnemers die meespelen met een lot voor hun club steeds langer mee.