Julia Bel
Julia Bel Foto: Bert Sterk

Julia Bel van Erasmus wint de twintigste editie van The Voice of Almelo met een nummer van de zangeres Sia

ALMELO Julia Bel heeft afgelopen week The Voice of Almelo voor leerlingen van de vier scholen voor voortgezet onderwijs gewonnen. De leerlinge van de scholengemeenschap Het Erasmus won met het nummer You have been loved van Sia de twintigste editie van dit evenement.

De jury was onder de indruk van de 'eigen sound' van de leerling uit Havo-4. Bovendien had ze volgens de jury de dynamiek goed onder knie en ze zong met beheersing.

Het was een extra feestelijke avond in het Theaterhotel vanwege het vierde lustrum van The Voice of Almelo. Dit zorgde in de schouwburg voor nog meer glitter en glamour.

Twintig jaar geleden begonnen de Almelose scholen voor voortgezet onderwijs (Canisius, Erasmus, Noordik en Pius) met een gezamenlijke Soundmixfinale, die isuitgegroeid tot een professionele talentenjacht. Het hoge niveau bleek vorig jaar ook, toen deed de winnares Maud Nieuwenhuis (ook al van Het Erasmus) mee aan The Voice of Holland.

Hoog niveau

Ook deze editie was het niveau van de vijftien deelnemers hoog, waarmee de jury het voorwaar niet makkelijk had. De tweede plaats ging dit jaar naar de vier meiden van SH4Y. Anika van Driel, Emma Boerlien, Esmee Scheurs en Milou Ophof van Het Noordik wonnendus zilver. Roos Haafkes van het Canisius werd derde; ze stond voor de derde keer op het podium van The Voice, op zich al een geweldige prestatie. De tweede plaats was voor de meiden van SH4Y, te weten Anika van Driel, Emma Boerlien, Esmee Scheurs en Milou Ophof van Het Noordik vanwege performance en meerstemmigheid. Julia Bel won met haar eerste plek trouwens zanglessen bij de popacademie ArteZ.