Mannen van MHCA pakken volle winst

ALMELO – Het mannenteam van de Mixed Hockey Club Almelo (MHCA) was afgelopen weekend de enige Twentse hockeyploeg die een wedstrijd wist te winnen. Uit bij Zevenaar werd het een duidelijke 0-4 zege, waardoor de aansluiting met de top vier intact blijft.

Almelo-aanvoerder Derck Smink, die zelf twee strafcorners benutte, kijkt tevreden terug op de wedstrijd: 'In de eerste helft waren we blij dat we nul vast konden houden, want ze kregen een paar goede kansen en onze keeper Hugo Klaasen moest serieus aan de bak om ons op de been te helpen. Dankzij een paar taktische wijzingen in de rust konden we veel meer druk zetten en ons veldoverwicht belonen met drie dik verdiende punten.'

Bully

De mannen van Bully speelden het eerste half uur bij Shinty in Driebergen een prima wedstrijd en stonden met 2-0 voor, toen de thuisploeg vrijwel vanuit het niets op een 2-2 ruststand kwam. Trainer-coach Bart Olde Boerrigter was daar zeer verbolgen over: 'Dat had nooit mogen gebeuren. Nu gingen we als mentale verliezer de tweede helft in en dat hebben we niet meer om kunnen buigen.' Het werd uiteindelijk een 6-3 nederlaag, waarbij Leen Timmers (twee keer)) en Jasper Roozendaal de Oldenzaalse treffers scoorden. Een opsteker was het prima debuut van de B-junioren Ravy Ruizenaar en Okke Timmers.

PW leverde op eigen veld een regelrechte wanprestatie tegen Baarn, dat de thuisploeg met een 8-1 nederlaag nog dieper in de degradatiezorgen duwde.

Twente

In de tweede klasse verloren de vrouwen van Twente met 4-0 bij de Groninger Studs, maar de nieuwe trainer-coach Maarten Brals had niettemin progressie gezien. 'Vooral in de eerste helft hebben we goed gespeeld. De groep is in ontwikkeling en het kan niet anders of dit gaat zich straks uitbetalen in punten.'

Effectiviteit

Zevenaar was thuis te sterk voor Almelo, dat daardoor het linker rijtje voorlopig kan vergeten, weet ook trainer-coach Remko Gelmers: 'We begonnen sterk, maar Zevenaar was effectiever en had drie kansen nodig voor drie doelpunten. Na rust scoorden we weliswaar twee keer, maar de organisatie raakte steeds meer zoek. Zevenaar bleek niet aan rendement verloren te hebben en bouwde de voorsprong in de laatste minuten uit tot liefst 7-2.'