Afbeelding
Foto: Marco Borggreve

Minnaar, pianist van wereldfaam, met meesterwerken naar kapelzaal van Hof 88; slotakkoord seizoen bij SKA

ALMELO – De vermaarde en internationaal gelauwerde pianist Hans Minnaar geeft zondagmiddag een concert in Almelo.

Het is het laatste concert van dit seizoen in de serie van de Stichting Kamermuziek Almelo) en grijpt zondag vanaf half drie plaats in de Kapelzaal van Theater Hof 88 in Almelo. Op het programma staan werkren van ohann Sebastian Bach (Partita no 1 in Bes majeur, BWV 825), Johannes Brahms (Variaties en Fuga over een thema van Georg Friedrich Händel), Gabriel Fauré (Preludes opus 103) en Maurice Ravel (Gaspard de la Nuit).

Minnaar begon met pianospelen toen hij zeven jaar was, studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en sloot deze studie af met een 10 met onderscheiding en volgde daarna lessen bij onder anderen Alfred Brendel, Menahem Pressler en Ferenc Rados. Als prijswinnaar van concoursen in Genève en Brussel wist hij internationaal de aandacht op zich te vestigen. De Borletti-Buitoni Trust kende hem in 2011 een van hun prestigieuze beurzen toe.Minnaar soleerde bij vele orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nationaal Orkest van België, onder dirigenten als Marin Alsop, Herbert Blomstedt, Frans Brüggen, Eliahu Inbal en Edo de Waart. Hij geeft recitals in heel Europa en daarbuiten.

Ook als kamermusicus is Minnaar zeer actief. Met zijn succesvolle Van Baerle Trio trad hij op in de serie Rising Stars in de meest toonaangevende zalen van Europa, waaronder de Musikverein (Wenen) en Cité de la Musique (Parijs). Daarnaast werkte Minnaar samen met musici als Janine Jansen, Isabelle van Keulen en Mischa Maisky. Met Jan Willem de Vriend en het Orkest van het Oosten heeft Minnaar de vijf pianoconcerten van Beethoven opgenomen. In 2016 ontving hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste eer voor een musicus in Nederland.