Skills Battle in Almelo
Skills Battle in Almelo Foto: ROC van Twente

Retail Skills Battle: voorronde in't ROC van Twente in Almelo

ALMELO – Het ROC van Twente houdt volgende week dinsdag voor het eerst de Retail Skills Battle, een wedstrijd voor alle laatstejaarstudenten van de opleiding Verkoper op niveau 2 is de opvolger van de Proef- en Probeershow. De twee winnaars stromen door naar een landelijke wedstrijd.

De markt annex wedstrijd vindt plaats op de ROC-locatie aan Wierdensestraat in Almelo en is opgedeeld in twee groepen, één groep in de ochtend en één in de middag. Er worden producten aangeboden uit diverse branches, van kleding tot dogisterij-artikelen.

Alle ongeveer zestig verkopers-in-opleiding hebben vlak voor ze in oktober op stage gingen gehoord dat ze zouden meedoen aan deze wedstrijd. Ze hebben in overleg met met hun stagebedrijf het aanbod en de kraam bepaald. Terug op school gingen ze concreet aan de slag met de voorbereiding, een planning, de aanpak en zo voort. De school regelt de marktkramen, de rest moeten studenten zelf organiseren en uitvoeren.

De winnaars van de twee groepen worden namens ROC van Twente afgevaardigd naar de landelijke wedstrijd, die dinsdag 24 april bij Radio Kootwijk plaatsgrijpt. Daar gaan studenten van ROC's uit het land de strijd met elkaar aan op het gebied van Retail Skills. ROC van Twente organiseert deze landelijke wedstrijd in samenwerking met uitgeverij Sarphati.