Carlijn Koebrugge
Carlijn Koebrugge Foto: Eurosped

Titel voor Eurosped uit zicht en Carlijn Koebrugge licht hielen

ALMELO/VROOMSHOOP – de volleybalsters van Team Eurosped lijken de titel uit hun hoofd te moeten zetten nadat ze afgelopen weekend in en tegen Sliedrecht kansloos met 3-0 verloren. Sliedrecht is in de kampioenspoule ongenaakbaar en leidt met twintig punten.

De setstanden in Sliedrecht waren veelzeggend. De thuisploeg rolde het team uit Vroomshoop in de eerste twee sets met 25-19 en 25-13 op om het karwei in de derde set met 25-22 soeverein af te maken. Overigens werd deze week bekend dat midspeelster Carlijn Koebrugge na twee jaar Team Eurosped de ploeg aan het einde van dit seizoen zal verlaten.

Ik wil vaker spelen

De 20-jarige Almelose heeft in haar periode bij Team Eurosped te maken gehad met een stevige competitie voor de midpositie. 'Je weet dat je bij een topclub als Team Eurosped te maken krijgt met andere mid-speelsters van hoog niveau. Ik heb hard geknokt voor een basispositie en ben de afgelopen jaren absoluut gegroeid in mijn spel. Ik wil echter graag meer wedstrijden spelen om nog verder te groeien.', aldus

Team Eurosped kan Koebrugge niet garanderen dat ze vaker gaat spelen, mede gezien de zware bezetting op de midpositie. Ze opteert voor een andere club, maar heeft die naar eigen zeggen nog niet. 'Ik ga de komende weken rustig bekijken welke opties mijn pad gaan kruisen.

Hart aan Almelo verpand

Koebrugge, geboren en getogen in Almelo heeft haar hart aan de stad verpand. Haar eerste volleybalclub was Aastad. Op haar veertiende werd ze geselecteerd om te trainen Regionaal Talenten Centrum en een jaar later uitverkoren voor Jong Oranje. Uiteindelijk ging ze eredivisie spelen bij Set Up '65 in Ootmarsum en Eredivisie komen spelen, waarna de transfer volgde naar het ambitieuze Eurosped, wat voor haar een droom was die in vervulling ging. Ze ging na de Havo commerciële economie sportmarketing studeren aan het Saxion Deventer