Afbeelding
Foto: archief

Eurosped laat een gat vallen in de titelrace

ALMELO/VROOMSHOOP – De volleybalvrouwen van Eurosped verloren afgelopen weekend opnieuw en raakten hierdoor in de kampioenspoule van de eredivisie weer iets verder achterop.

Eurosped legde het in de eigen hal van Het Punt in Vroomshoop af tegen de opponent uit Sneek, in de halve finales voor de beker nog twee keer verslagen, maar nu in een vijfsetter te sterk.

Niks aan de hand

Aanvankelijk was er niks aan de hand, want de thuisploeg schoot met 25-12 furieus uit de startblokken, en leek op ramkoers, helemaal gericht op winst. De vrouwen legden ziel en zaligheid in het spel. in de wetenschap dat hierdoor letterlijk en figuurlijk stappen zouden kunnen worden gemaakt om het hoogste te bereiken. Het vuur spatte eraf en ook op de tribune vatten velen vuur en vlam.

Op de drempel

Weliswaar verloor de ploeg de tweede set met 19-25, maar de brigade van Jan Berendsen stond na het winnen van de derde met 25-20 op de drempel van de zege. Sneek rechtte evenwel de rug en won met 18-25 set vier. In de tiebreak was het spannend, maar Eurosped moest zich met 14-16 gewonnen geven. Bij het ter perse gaan van deze krant was nog onbekend of Eurosped het streekduel met Set-Up'65 in Ootmarsum woensdag wél won.