Afbeelding
Foto:

Roeka doet wat hij zegt, met z'n kenmerkende stem in Hof 88; voor een ode op een oeuvre van 'n kwart eeuw

ALMELO – Zijn wat hese stem en ontroerende teksten kenmerken de zanger Alex Roeka die morgenavond (zaterdag 17 maart) op het schouwpodium van Hof 88 staat.

Roeka kan, een kwart eeuw na het schrijven van zijn eerste Nederlandstalige liedjes, terugzien op een rijke carrière met honderden voorstellingen, diverse prijzen en een keur aan juichende recensies. In zijn zilveren jubileumprogramma passeren de parels uit zijn omvangrijke oeuvre de revue, van verstild tot uitbundig, van gevoelig tot rauw, van aarddonker tot glashelder en herkenbaar. Roeka's elfde programma belooft de glorieuze samenvatting te worden van een veelbewogen, gedreven en eigenzinnig zangersleven.

En toen ineens

In zijn programma's zong Roeka zelden oude nummers en daar wordt het nu volgens hem wel eens tijd voor. Het jubileumconcert is naar één van zin liedjes En toen ineens gedoopt en doortrokken van weemoed en verlangen. Toppers uit zijn rijke oeuvre komen voorbij, onder meer Dit Kleine Hart Van Mij, Vuur En IJs, Kermis In Ravenstein benevens - uiteraard - Lege Ochtendkroeg. Een concert met momenten van de spreekwoordelijk lach en dito traan.

De eerste stem

Inde seizoenbrochure van Hof 88 werd overigens per abuis opgenomen dat Roeka woensdag 21 maart zou optreden in dit theater, een vergissing, want volgende week woensdag gaat ook Almelo stemmen. Wie een zowel overweldigende als ontroerende stem wil horen, kan zich dus zaterdag al onder het gehoor begeven van Alex Roeka, die in elk geval doet wat hij zegt en vervult wat hij belooft. Kom daar nog eens om tegenwoordig.