Afbeelding
Foto: ROC van Twente

Succes voor Almelose kappers in de dop ROC

ALMELO – Veel glitter & glamour en een hoog niveau tijdens de Hair Award, de jaarlijkse kapperswedstrijden van ROC van Twente. Ruim driehonderd studenten van de kappersopleidingen in Almelo en Enschede verzorgden een totaalplaatje van haar, make-up en kleding in het thema 'Op de rode loper'. De centrale hal van de ROC-locatie aan de Wierdensestraat in Almelo was ingericht als wedstrijdruimte.

Meer dan zevenhonderd bezoekers, waaronder familieleden en vrienden van de deelnemers, zagen dat creativiteit en originaliteit op hoog niveau lagen. De jury bestond uit zo'n 15 kappers uit het regionale werkveld. In de jurykamer werd, onder leiding van Peter Goldewijk van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), hard gewerkt om de tellingen bij te houden. Het publiek genoot van het creatieve kapperstalent, dat afgewisseld werd met optredens van studenten van de opleiding Muzikant van de Podiumacademie. De Hair Award is elk jaar weer een mooi evenement waar onderwijs, studenten, ouders en het werkveld bij elkaar komen.

Winnaars uit Almelo

Er waren in uiteenlopende categorieën veel Almelose winnaars te notern, te weten Aram Kirakos (21), Rümeysa Aydin (18), Dilan Altun (17), Ellis Vos (18), Masis Khachadorian (19) en Anahit Grigorian (25).