Remko Gelmers
Remko Gelmers Foto: archief

Voorzitter van MHCA trainer der vrouwen

ALMELO – Niet de winst van het eerste vrouwenteam van de Mixed Hockey Club Almelo was afgelopen week het nieuws, wel de nieuwe trainer.

De vrouwenploeg van Almelo won in de tweede klasse naar verwachting van Twente en wel met 5-2, maar zonder succescoach Niek Hendriks, die in de winterstop als trainer-coach werd opgevolgd door Remko Gelmers. Opvallend mag heten dat Gelmers tevens voorzitter is van de club. Hij zou een uitstekende klik met het team hebben.

Sportief was het hoogtepunt afgelopen weeekend de wedstrijd van het keurkorps de mannen die hun opponenten van Bully uit Oldenzaal ontvingen. Het werd een zinderende derby met alles d'rop en d'ran, door de Almeloërs met 2-1 gewonnen. Het zag de supporters groen en geel van de vele kaarten en de winnende goal voor de thuisploeg (2-1) was van Zuid-Afrikaanse komaf. Trainer-coach Alexander Enzerink en zijn aanvoerder Derck Smink haalden na afloop opgelucht adem: 'Het kon alle kanten op en het was zeker niet de meest aantrekkelijke wedstrijd aller tijden. Op karakter en wilskracht hebben we een 0-1 achterstand bij de rust om weten te werken naar een 2-1 overwinning.'