Zenkeldamshoek op stoom; veel bedrijven

ALMELO/GOOR – Naar verwachting zal de eerste fase van het bedrijventerrein Zenkeldamshoek nabij de A1 in Goor, grenzend aan Almelo, binnen drie tot vier jaar volledig zijn verkocht. Er moet dan nog acht hectare worden verkocht. Het optimisme over de verkoop van nog acht hectare is mede gebaseerd op het feit dat dit jaar al zes bedrijven aan de deur hebben gekopt voor de afname van bij elkaar 2,7 hectare.Z

Zenkeldamshoek ligt zuiwestelijk min of meer in het verlengde van de bedrijventerreinen XL Park in Almelo en Elsmoat in Enter, zeg maar in de 'oksel van de A35, de A1 en het Twentekanaal.

Gemêleerd

De kavelkopers vormen een gemêleerd gezelschap. Zo wil een autoschadeherstelbedrijf zijn perceel graag uitbreiden en komt daarnaast een bedrijf met antieke vrachtauto's. Verder wordt er een kantoor met een bedrijfsverzamelgebouw gerealiseerd aan de Zomerweg naast Karwei. Aan de achterkant van het terrein is een perceel verkocht aan een investeringsmaatschappij.

Florissant

De met het bedrijventerrein belaste Ontwikkelmaatschappij Zenkeldamshoek, bestaande uit BNG Gebiedsontwikkeling en de gemeente Hof van Twente, ziet een florissante toekomst en denkt vanaf 2020 een tweede fase van het bedrijventerrein in voorbereiding te nemen.

Conncurrerend

Verkoopmanager Van 't Hag: 'In de hele regio zien we dat de vraag naar bedrijfsruimte aantrekt. Doordat de bestaande markt opdroogt en niet altijd aansluit bij de wensen is nieuwbouw vaak een goede oplossing. Daarbij komt dat steeds meer bedrijven de ligging van Zenkeldamshoek, nabij de A1, en de concurrerende prijzen als goede reden zien zich in Goor te vestigen.'