Afbeelding
Foto: Sportfoto.nl

ON Almelo amateursportclub van jaar in provincie Overijssel

ALMELO/ NIJVERDAL – De voetbalclub Oranje Nassau (ON) uit Almelo is deze week tot 'Amateursportclub 2017' uitgeroepen vanwege de grote mate van maatschappelijke betrokkenheid. Het gaat dan om taallessen voor nieuwe Nederlanders, kookgroepen voor eenzame ouderen en scholings- en stageplekken voor scholieren. ON ontvangt een bedrag van duizend euro van de provincie Overijssel. Dat werd bekendgemaakt tijdens de Overijsselse Sportverkiezing.

In zijn eigen dorp, de verkiezing vond plaats in het theater ZinIn te Nijverdal, werd baanwielrenner Jeffrey Hoogland, mede vanwege zijn prestaties (goud, zilver en brons op het EK) sportman van Overijssel. Bij de sportvrouwen won ook een wielrenner, te weten Anna van Breggen uit Zwolle, omdat ze vorig jaar tal van klassiekers van naam en faam op haar naam schreef en tot sportploeg van het jaar werd Landstede Basketbal uit Zwolle gekroond.

Smit

De gewezen voorzitter Jan Smit van Heracles kreeg de oeuvreprijs. Hij stopte vorig jaar na negentien jaar preses te zijn geweest en werd geprezen omdat onder zijn leiding de club promoveerde en 'een stabiele eredivisionist' werd, en (ver)nieuwbouw van het stadion tot stand bracht. Wat de club in in een stroomversnellung bracht.

Wild Thing

Het ontbreken van de geboren Almelose wielrenner Kirsten Wild is logisch, omdat haar collega Van Breggen in 2017 meer won, maar als de resultaten van dit jaar mee hadden geteld, zou Wild denkelijk toch zomaar hebben kunnen winnen, alleen al omdat ze afgelopen weekend op weergaloos indrukwekkende wijze drie keer goud won op het WK dat afgelopen weekend in Apeldoorn werd gehouden. Daar bleek dat Wild ongenaakbaar is en goud verzamelt, in de leeftijd van 35 jaar, waarbij een sporter nou niet bepaald de jongste is. Niettemin verkeert The Wild Thing in de vorm van haar leven en koerst ze, lijkt het, op de Olympische Spelen af, die van 24 juli tot 9 augustus Tokio plaatsvinde. Dan is Wild nog maar 37, maar vernoedelijk still going strong...