spitsenvreugde
spitsenvreugde Foto: Heracles

Heracles wil FC Twente pijn doen; niks vriendendienst

ALMELO – Heracles maakt zich op voor de wedstrijd van het jaar, die vanavond (vrijdag om acht uur) plaatsvindt.

De derby is altijd bijzonder, maar nu helemaal, want Heracles maakt nog kans op de nacompetitie voor Europees voetbal, waarvoor drie punten absoluut nodig zijn. En zoals bekend knokt FC Twente, de grote broer van weleer, amechtig tegen degradatie. De club uit Enschede staat op een plek die nacompetitie betekent om niet te degraderen. Ook ligt een rechtstreekse aftocht nog op de loer.

Niks voor Verbeek

Heracles en FC Twente moeten dus winnen, ook los van het regionale prestige valt er voor beide keurkorpsen niks weg te geven. Komt bij dat het publiek in Almelo altijd wil winnen, maar zeker van de rooien uit Enschede, ook al is ex-trainer Gertjan Verbeek van Heracles nu oefenmeester van FC Twente. Alle ingrediënten dus voor een spektakel dat zijn weerga niet kent.

Eerste uitzege

Afgelopen weekend won Heracles in Kerkrade overigens zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen. Over de hele wedstrijd gezien geen kind aan Roda JC. De ploeg uit Almelo boekte een betrekkelijk eenvoudige zege met 0-3. De overwinning was dan wel weer gunstig voor FC Twente, dat een geduchte concurrent in de onderste regionen zag verliezen. Daar zal het wat de Almeloërs betreft bij blijven qua vriendendienst.

Belangrijke momenten

De doelpunten van Heracles vielen op belangrijke momenten. Na een aftastende beginfase scoorde Brandley Kuwas met een ziedend afstandsschot en kort voor rust maakte Kristoffer Peterson er met de bekroning van een balvaardigheidsproef 0-2 van. Roda JC ging in het tweede bedrijf voluit op jacht naar de aansluitingstreffer, kreeg ook mogelijkheden. De thuisploeg wist die echter niet te benutten, maar Heracles prikte nog wel een keer raak, via de mee naar voren opgestoomde Peter van Ooijen in de laatste minuut van de wedstrijd.