doet'ie het of doet'ie het niet
doet'ie het of doet'ie het niet Foto: Marinus Blaak (Gele Raaf)

Kritiek op verslechtering van busroute Nijrees/AOC Almelo

ALMELO - Het inperken van de frequentie van de busverbinding van Almelo Centraal naar de woonwijk Het Nijrees en daarmee onder meer het Agrarisch Onderwijs Centrum (AOC) aan de Bornerbroeksestraat in Almelo dient te worden voorkomen. De gemeente moet volgens de raadsfractie van LAS actie ondernemen richting de vervoerder Syntus /Keolis.

De gemeenteraad maakte zich eerder al druk over de aanmerkelijke versobering van de lijn van Almelo CS naar de Aalderinkshoek. Ook in deze wijk staan scholen voor voortgezet onderwijs en bovendien wonen er veel ouderen.

Afkalving

Met de afkalving van het openbaar vervoer naar Het Nijrees (en verder richting Delden, Haaksbergen en Neede) wordt er opnieuw een belangrijke busverbinding verslechterd, wordt gezegd. En de vraag is weer waarom is de gemeenteraad niet is gekend.

Aalderinkshoek

Ondertussen wil de raadsfractie van de ChristenUnie van Ten Seldam weten wanner ze de raad denkt te informeren over de gesprekken aangaande het plan om de bus tussen Almelo en Wierden via de Aalderinkshoek te laten rijden. Andere fracties, het wijkplatform Wierdensehoek en het regionaal reizigersoverleg ROCOV Twente zouden volgens het raadslid Van Heek van de ChristenUnie om actie vragen.

Raad aan zet

Van Heek zegt te weten dat er inmiddels gesprekken lopen tussen de provincie Overijssel (concessieverlener) en Keolis (vervoerder) over het routeren van buslijn 95 door de Aalderinkshoek. De gemeente Almelo is ook betrokken bij dit overleg, omdat de inpassing (en bekostiging) van infrastructuuraanpassingen. Van Heek wil van Ten Seldam weten wanneer de gemeenteraad wordt betrokken bij wat hij de 'beleidsdiscussie' noemt. 'De gemeenteraad is immers bij uitstek het bestuursorgaan dat lokale belangenafwegingen maakt.'