XL Park komt tot wasdom
XL Park komt tot wasdom Foto: archief

Groei met zeker zo'n duizend banen in logistiek op XL Park

ALMELO – Er kunnen honderden mensen werk krijgen in het nieuwe Europese distributiecentrum van de Chinese speelgoedgigant VTech op het XL Park nabij Bornerbroek aan de A35 in Almelo.

De vraag naar personeel voor een baan in de logistieke sector op XL Park zal trouwens alleen maar toenemen. Zo heeft ook het Europese distributiecentrum van Timberland, al op het XL Park gevestigd, heeft eveneens personeel nodig, plus Twentse transportbedrijven, die vooral chauffeurs nodig hebben. Ook de bouw van de combiterminal en de bouw van het distributiecentrum van de Heylen Groep speelt een prominente rol in de ontwikkeling.

De verwachting is dat er binnen enige jaren zo'n duizend mensen een baan zullen krijgen, nog los van het multipliereffect in de regio, want de ene baan trekt de andere aan.

Week van de Logistiek

Om die reden houdt de Twentse transportsector een Week van de Logistiek die woensdag begint met een Kick-Off in de Weverij op het Indiëcomplex in Almelo. Een dag later, donderdag 15 maart, is het Werkpleindag voor diegenen die zijn ingeschreven bij de Werkpleinen in Almelo, Enschede en Hengelo. Met de bus wordt dan een rondrit gemaakt langs diverse bedrijven in de regio. Als beloning is er een gratis toegangskaartje naar keuze voor een thuiswedstrijd van Heracles Almelo of FC Twente. Vrijdag 16 maart zijn Twentse scholieren uit het VMBO te gast voor een Doe-ochtend waarbij diverse logistieke bedrijven worden bezocht.

Op zaterdag 17 maart houdt het ROC van Twente (logistiek, transport en monteursopleiding) van 10.00 tot 15.00 uur een Open Dag bij de schoollocaties in Almelo, Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Rijssen voor iedereen die nog een opleidingskeuze moet maken, waarvoor wel aanmelding vereist is.