Afbeelding
Foto: archief

Herontwikkeling garagepand nabij Magna Porta aan de A35

ALMELO - Schröder Vastgoed, eigenaar van Magna Porta, wil de leegstaande autogarage met showroom bij de toren Magna Porta op het bedrijventerrein Twentepoort West aan de A35 laten verbouwen tot kantoren, showruimtes en presentatiezalen en een restaurant. Dit maakt overigens de bouw van een tweede toren naast Magna Porta onmogelijk.

Het huidige leegstaande pand bood enige jaren huisvesting aan de Ford-garage van Bloemendal die voorheen (aanvankelijk Schiphorst) aan de Haven Zuidzijde was gevestigd, maar het aan de snelweg op den duur niet volhield.

Om het nieuwe pand spoedig in gebruik te kunnen nemen is een omgevingsvergunning verleend via een afwijkingsregeling. Elke leegstand is volgens het gemeentebestuur ongewenst, maar helemaal bij de entree van Almelo. Een herbestemming wordt daarom 'meer dan gewenst' genoemd. De planologische ruimte voor kantoren en detailhandel wordt verminderd. Er wordt circa duizend vierkante meter ingeleverd en een nog grotere oppervlakte aan bruto vloeroppervlakte aan kantoorruimte indien de maximum bouwhoogte van 45 meter in ogenschouw wordt genomen. Daarnaast is in het voorliggende bestemmingsplan de detailhandel (zoals gold voor het garagebedrijf) verwijderd, wat een afname van circa 2.200 vierkante meter detailhandel is.