Afbeelding
Foto:

Mondzorgcentrum Wiranto & Go: mondzorg voor ouderen

ALMELO - Een groot deel van de (kwetsbare) ouderen gaat niet regelmatig naar de tandarts, mondhygiënist of de tandprotheticus. Dit is een groeiend probleem met nadelige gevolgen voor de mondgezondheid en de algemene gezondheid.

Veel ouderen komen niet bij de tandarts omdat de tandartspraktijk te ver weg is en zij hun naaste omgeving vaak niet lastig willen vallen. Bovendien denken veel mensen dat een bezoek aan de tandarts erg duur is. Vele behandelingen worden echter (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wist u dat bij de meeste zorgverzekeraars een volledige prothese één keer per zes jaar vanuit de basisverzekering (minus eigen risico) wordt vergoed?

Goede gezondheid
De tandzorg voor ouderen is van groot belang. Een slechte mondgezondheid vergroot namelijk de kans op longontstekingen, aderverkalkingen en hart- en vaatziekten. Mensen met diabetes hebben zelfs een hoger risico op tandvlees aandoeningen en kunnen hierdoor ontregeld raken. Kortom: een goede mondgezondheid is niet alleen belangrijk voor het gebit, maar ook voor de algehele gezondheid.

Eigen praktijk
Mondzorgcentrum Wiranto & Go streeft naar een goede mondgezondheid, en daarmee ook naar een goede algehele gezondheid bij deze doelgroep. Om dichter bij de doelgroep te zijn heeft Mondzorgcentrum Wiranto & Go een praktijkruimte ingericht in Medisch Centrum de Kolk zodat de ouderen in de binnenstad van Almelo aanspraak kunnen maken op de tandarts. Zaterdag 17 maart 2018 van 10.00 uur tot 14.00 uur zijn wij tijdens de dag van de zorg aanwezig in Medisch Centrum de Kolk (1e etage) om al uw vragen te beantwoorden.

Afbeelding