Broeklanden Hardenberg
Broeklanden Hardenberg Foto: Gemeente Hardenberg

Even voorbij Almelo komen de bedrijven

HARDENBERG/ALMELO - De gemeente Hardenberg heeft vorig jaar 13,7 hectare bedrijventerrein verkocht en claimt daarmede 'een toppositie in Overijssel'. Om de economische positie van de gemeente verder te versterken wil de gemeente nu het bedrijventerrein Broeklanden aan de zuidzijde met twintig hectare uitbreiden.

Broeklanden-Zuid, ten noorden van Almelo en nabij de N36 (ook in- en uitvalsweg Almelo), voorziet nog in de aanleg van die twintig hectare plus twee woon-werkkavels en mogelijkheden voor waterberging.

Het plangebied ligt aan de zuidoostkant van Hardenberg, omsloten door het Kanaal Almelo de Haandrik, de Broeklandenweg, de Duitslandweg, het Veldpad, De Kuilenweg en de Broekdijk. Het toekomstige bedrijventerrein biedt voor bedrijven dezelfde mogelijkheden als het bestaande bedrijventerrein Broeklanden: grootschalige bedrijvigheid en hogere milieu-categorieën zijn toegestaan. Daarnaast houdt het bestemmingsplan rekening met het wijzigen van het kruispunt Broeklandenweg met de Duitslandweg. Om de verkeersveiligheid te vergroten wordt uitgegaan van een koppeling met de bestaande rotonde in de Duitslandweg.

Geluidgezoneerd

Broeklanden-Zuid wordt een zogenoemd geluidgezoneerd bedrijventerrein. Er is daarmee ook sprake van een uitbreiding van het aangrenzende bestaande geluidgezoneerde bedrijventerrein Nieuwe Haven/Bruchterweg. Hardenberg is booming.