zwem- en sportcomplex Het Sportpark
zwem- en sportcomplex Het Sportpark Foto: Marinus Blaak (Gele Raaf)

Trivium-baas treedt toe tot trio commissarissen Sportbedrijf

ALMELO – Bestuursvoorzitter Schrander van de zorginstelling Trivium is voorgedragen als nieuwe commissaris van Sportbedrijf Almelo. Hij volgt de onlangs overleden accountant Hulshof op die voorzitter was van de Raad van Commissarissen. De kans bestaat dat Schrander ook het vooritterschap krijgt.

Schrander, geboren in Den Helder, maar al vele jaren woonachtig in Almelo, was langdurig bestuurslid van Heracles, waar hij bijdroeg aan de professionalisering en zich bezighield met sociaal-maatschappelijke activiteiten van de club en supporterszaken. Ook voetbalde hij een poos bij PH, in één van de vele lagere elftallen. Voorts was Schrander en poosje politiek actief, voor D66.

Enig aandeelhouder

Het college van burgemeester en wethouders wordt gevraagd in te stemmen met de benoeming van Schrander als commissaris van Sportbedrijf en laat weten daarin te willen bewilligen. De gemeente is (de enige) aandeelhouder van Sportbedrijf. De huidige commissarissen en de directie zijn eveneens akkoord. Hij zou de meest geschikte kandidaat zijn van de vier sollicitanten, mede vanwege zijn bestuurlijke en maatschappelijke achtergrond.

Sociaal ondernemerschap

Specifiek is gezocht naar een kandidaat met affiniteit en kennis op het gebied van ontwikkeling en innovatie in het kader van maatschappelijk ondernemerschap. Zijn deskundigheden zouden blijkens een 'competentiematrix' goed aansluiten op het gewenste functieprofiel.

Panden en mensen

Na de toetreding van Schrander zal de driekoppige Raad van Commissarissen uit zijn midden een nieuwe voorzitter kiezen. Sportbedrijf Almelo gaat namens de honderd-procent-aandeelhouder over de accommodaties en personeelsleden gaat, en de grote lijnen voor het stedelijke sportbeleid uitzet.

Afbeelding