Elke Peters scoort namens Borhave
Elke Peters scoort namens Borhave Foto: TG Films

Vrouwen van Borhave kijken naar show VOC

BORNE/ALMELO -De handbalvrouwen van Borhave hebben in eigen huis niet voor een stunt kunnen zorgen tegen VOC Amsterdam. In Borne was de landskampioen afgelopen week een maatje te groot voor de formatie van Rik Philips: 16-35.

Van meet af aan was VOC de betere ploeg in de sporthal 't Wooldrik. Via 2-4 liepen de Amsterdammers na twintig minuten uit naar een 3-11 voorsprong. Bij rust was het verschil nog groter: 7-18. Ook in de tweede helft kon Borhave nauwelijks een vuist maken en daardoor kon VOC eenvoudig de overwinning naar zich toe trekken.

Ticket al binnen

De handbalsters uit Borne stelden vorige week al een ticket voor de kampioensgroep veilig, waarin zes ploegen uiteindelijk zullen strijden voor het landskampioenschap. Daar zijn nu alle blikken in Borne en wijde (Twentse) omgeving op gericht.

Weer topploeg

Volgend weekend treffen de vrouwen van Borhave wéér een toploeg, want dan speelt de ploeg van Rik Philips in en tegen Dalfsen; een week later komt V&L uit Geleen naar de speelvloer in Borne.

Dan begint de strijd in de kampioenspoule, waaraan Borhave voor het eerst in het bestaan van de Bornse vereniging met regionale uitstraling deelneemt.