Brandley Kuwas
Brandley Kuwas Foto: Cees Elzenga

Heracles kan zich al op trainer en op de selectie concentreren

ALMELO – Nu het wel zo goed als zeker is dat Heracles zich handhaaft in de eredivisie is vooral de vraag wie de nieuwe trainer wordt als opvolger van John Stegeman.

Veel kandidaten passeren de revue, het is een aangenaam tijdverdrijf, maar half maart zouden voorzitter Hans Bredewoud en algemeen directeur Rob Toussaint, beide nog maar relatief kort actief in deze functies, bekend maken wie voor de selectie komt te staan. Een andere vraag is of Heracles er dit keer wel in slaagt de beste spelers aan zich te binden. Om te beginnen Brandley Kuwas, die de bloedvorm van voor zijn blessure weer terug heeft en afgelopen weekend in de met 2-1 van PEC Zwolle gewonnen wedstrijd, de beste man van het veld was. De doelpunten tegen PEC Zwolle werden gescoord door Kristoffer Peterson in de eerste helft en Vincent Vermeij in de tweede. Overigens lijken ook deze twee aanvallers hun vorm te krijgen, met name de centrumspits die steeds vaker scoort. Opvallend was afgelopen weekend dat Stegeman opnieuw begon zonder de toch regelmatig scorende Reuven Niemeijer, maar het zou goed zijn ook hem te binden, en niet alléén vanwege zijn doeltreffende afstandsschoten. Een andere groeibriljant is Jamiro Monteiro.

Belangrijk voor Twente

Heracles mag dan wel veilig zijn, er zijn nog belangrijke wedstrijden te spelen, ook voor de Enschedese eredivisiegenoot FC Twente, want die ploeg, met voormalig Heracles-trainer Gertjan Verbeek aan het roer (en als assistent ex-Heracles-trainer Jan de Jonge) verkeert in ernstige nood, staat op een plek voor nacompetitie tégen degradatie) met het gevaar een rechtstreekse aftocht. Door vanavond (vrijdag) in Kerkrade te winnen van Rhoda bewijst Almelo een grote dienst aan Enschede. En dan volgende week vrijdag óók Heracles-FC Twente...