Judith Kamphuis in actie
Judith Kamphuis in actie Foto: PR Team Eurosped

Eurosped: blessure Kamphuis plus verlies tegen Sliedrecht

VROOMSHOOP/ALMELO – De volleybalvrouwen van Team Eurosped moesten net als in de bekerfinale ook in de kampioenspoule van de eredivisie buigen voor Sliedrecht Sport.

Sliedrecht won in Vroomshoop met 1-3, zij het niet zonder slag of stoot. Nadat de eerst set met 20-25 naar Sliedrecht ging kwam Eurosped in de tweede met 26-24 langszij. In de derde set ging het lang gelijk-op, maar uiteindelijk won Sliedrecht met 22-25. In set vier was het sneller gespeeld: 17-25. De eerste wedstrijd in de kampioenspoule had Eurosped met 0-3 gewonnen in en van Zwolle.De ploeg van trainer Jan Berendsen reist komend weekend naar Apeldoorn het tegen Alterno op te nemen.

Een probleem voor het team is wel dat de knieblessure van passer/loper én aanvoerder Judith Kamphuis, opgelopen in de in de bekerfinale, dusdanig blijkt te zijn dat ze dit seizoen niet meer in actie zal komen. De voorste kruisband in haar knie is gescheurd. Het is een dikke streep door de ambities van de ervaren aanvoerster van Team Eurosped die aan het begin van de competitie nog had aangegeven voor het landskampioenschap te willen gaan. Het is de tweede zware blessure dit seizoen, na de kniekwetsuur die libero Kim de Wild eerder dit seizoen opliep. Kamphuis: 'De herstelperiode die voor een gescheurde kruisband staat, is normaal gesproken zes tot negen maanden, maar ik heb de ervaring dat ik sneller herstel van blessures dan normaal.'