Afbeelding
Foto:

Buurtbemiddeling Almelo kan escalatie voorkomen

ALMELO - De Buurtbemiddeling in Almelo bestaat nu al weer ruim een jaar. Eind 2016 ging dit van start; met een relatief simpele maar doeltreffende opzet. Bij buurtbemiddeling gaan onafhankelijke bemiddelaars met beide partijen in gesprek om samen tot een passende oplossing te komen. En: met succes. In de meeste gevallen kunnen zij samen met u de overlast oplossen.

Buurtbemiddeling nam de afgelopen jaren een vlucht in Twente. Zo is dit naast in Almelo ook al geruime tijd in Oldenzaal, Enschede en elders actief. Buurtbemiddeling kan voorkomen dat een simpel conflict tussen twee buren uitvloeit in een slaande ruzie. Zo schakelen ook woningcorporaties buurtbemiddelaars in om te voorkomen dat zaken uiteindelijk bij de politie terecht komen. Vaak ligt er een goed oplosbare oorzaak ten grondslag aan conflicten.

Succes
Steeds meer inwoners weten zelf al de weg te vinden naar buurtbemiddeling in Almelo, anderen worden actief doorverwezen door de woningcorporatie, politie, gemeente of wijkwerkers. In ruim 63 procent van alle gevallen slaagt de bemiddelingspoging.

Misverstanden
Er zijn ook nog wat misverstanden over buurtbemiddeling. Zo verrichten zij geen geluidsmetingen, maken geen foto's, doen niet aan dossiers opstellen of meer van dit soort dingen. Wel luisteren ze naar beide buren, horen beide kanten van het verhaal en bemiddelen op een neutrale plek in Almelo zoals een wijkcentrum. Ook kunnen zij een tolk inschakelen wanneer dit nodig is.

Neem contact op
Buurtbemiddeling kan goed helpen om een impasse te doorbreken. Als de situatie blijft zoals het is, schiet niemand er echt mee op. Wanneer u graag een oplossing zoekt kan buurtbemiddeling helpen. Voor informatie en advies bel of mail met Buurtbemiddeling Almelo: 06-48459112 of info@buurtbemiddelingalmelo.nl. Of kijk op de website: www.buurtbemiddelingalmelo.nl.