dat is liefde...
dat is liefde... Foto: PR IVN

Bloemen in de steden lokken bij en vlinder

ALMELO – Het gebeurt steeds vaker dat de natuur letterlijk in steden wordt gebracht. Dat kost in Almelo weinig moeite, want de stad heeft zich in vlindervorm in het landschap genesteld met rondom de bekende groene longen.

De link van rood (gebouwen) en groen (bos en beemd) krijgt extra accent door de activiteiten van de groenvereniging IVN dat bijvoorbeeld betrokken is bij het Doepark in het Hagengebied. Er komt een natuurspeeltuin voor kinderen, een speeleiland voor jongeren en een beleef- en beweegtuin voor ouderen. Onder leiding van IVN-voorzittr Heleen Eshuis werden afgelopen week zaden verstrooid voor planten en bloemen die op hun beurt weer vlinders en bijen aanlokken, wat van vitaal belang is voor mensen.

In de gemeente Hengelo gebeurt ook zoiets met de actie Bloemenlint voor Scholen. Bij scholen komen, tuinen, borders en perken die een bloemenlint in deze stad zullen vormen. Ook hier is het idee bijen en vlinders een handje te helpen en om Hengelo bloemrijker te maken. Het mengsel van bloemenzaad is biologisch en afgestemd op de regio. Scholen die nog deel willen nemen, en die een zonnig stukje grond beschikbaar hebben, komen in aanmerking voor gratis bloemenzaad. En mooi meegenomen: ook voor de stadsbewoner veel gezonder.