Niels van den Berg
Niels van den Berg Foto: PR BBE

Politici: 'Stop verspreiding haatzaaiende propaganda'

ALMELO/ENSCHEDE - Na steden als Rotterdam, Den Haag en Delft krijgen ook steden aks Almelo en Enschede te maken met de huis-aan-huis verspreiding van haatzaaiende en verderfelijk genoemde propaganda van het omstreden boek 'De verraderlijkheid en de wreedheid van de PKK', van Adnan Oktar (Harun Yahya)

De raadsleden Van Lagen (CDA) en Van den Berg (BBE) in Enschede willen dat de gemeente ingrijpt. Beide partijen stellen er vragen over. Van Lagen zegt zich zorgen te maken 'met het oog op de mogelijke spanningen die dit kan opleveren in Enschede door de strijd die op dit moment in het Midden-Oosten plaatsvindt'.

In vragen van BBE spreekt fractiechef Van den Berg over 'opruiende teksten die als preek zijn gedicteerd aan alle moskeeën in Nederland. Hij noemt dit zorgwekkend en slecht voor de integratie, wat alleen al reden zou moeten zijn verspreiding tegen te gaan, of te verhinderen,

Van Lagen: 'Enschede heeft 160 nationaliteiten en al deze groepen hebben jarenlang in vrede samen kunnen leven.'Hij vindt dat dit zo moet blijven. Hij wil weten of bij gemeente en politie meldingen binnen zijn gekomen van de verspreiding van dit boekje en zo ja hoeveel. Ook vraagt hij of bekend is wie het 'pamflet' verspreidt en of het college voornemens is om hier actie op te ondernemen.