spelbeeld bekerfinale
spelbeeld bekerfinale Foto: PR Eurosped

Team Eurosped gaat nu vol voor de playoffs

ALMELO/VROOMSHOOP – De volleybalvrouwen van Team Eurosped hebben afgelopen weekend de bekerfinale tegen Sliedrecht in Hoogeveen kansloos verloren. Het werd 3-0 voor de ploeg uit Zuid-Holland. De knop is snel omgezet, want komend weekend beginnen de playoffs om het landskampioenschap.

Met het oog op deze nacompetitie is wel jammerlijk dat Eurosped aan het eind van de tweede set van de bekerfinale aanvoerder en passer/loper Judith Kamphuis geblesseerd zag uitvallen.

Alleen in het begin van de tweede set in de bekerfinale was Eurosped eeen poosje de bovenliggende partij, bouwde een voorsprong op, maar zag de opponenten toch weer erop en erover komen, waarna de extra domper het uitvallen van Kamphuis de wet van Murphy bevestigde.

Het was in de sporthal Het Activum een groot feest, met honderden fans van Eurosped op de banken. Ze zagen hoe het misging, doordat Sliedrecht het Vroomshoopse team van trainer Jan Berendsen meet af aan onder druk zette, weinig weggaf en de service van Europsped veelal pareerde. Ook in de derde set stond Eurosped een poos op voorsprong, maar weer herrees Sliedrecht, dat het eerste het beste setpoint meteen benutte.

Het werd door een surplus aan klasse en overtuiging dat de Sliedrechtse ploeg van Matt van Wezel, die trouwens bondscoach van Noorwegen wordt, een regelmatige zege boekte met setstanden van 25-21, 25-20 en 25-16.