Afbeelding
Foto:

Eerbetoon aan Lennert Nijgh in het Theaterhotel te Almelo

ALMELO - Het Land van Maas en Waal, Avond, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Verdronken vlinder, Liefde van later en Welterusten mijnheer de President. Het zijn liedteksten van Lennart Nijgh, in de hitparades gezongen door Boudewijn de Groot, Rob de Nijs en anderen.

De nummers die in het collectieve geheugen staan gegrift en zijn geschreven door één van de beste Nederlandse tekstschrijvers komen zaterdagavond voorbij in het Theaterhotel Almelo, vijftien jaar na de dood de tekstschrijver moet het een groots eerbetoon zijn aan Nijgh, onder de titel Een tip van de sluier, want zoals bekend wordt er in nooit meer opgelicht dan die tip.

Een tip van de sluier is een uniek theaterconcert met natuurlijk de grote hits én het wat minder bekende werk van Lennaert Nijgh, alles in nieuwe arrangementen en bewerkingen.

Onbekende teksten

Bovendien komen ook enkele nieuwe liederen voorbij, want in het Letterkundig Museum zijn onbekende teksten van Nijgh ontdekt die door een aantal toondichters, onder wie Frank Boeijen en Han Kooreneef, van muziek zijn voorzien.

Bijzondere kijk

De voorstelling geeft daarnaast een bijzondere kijk in het leven van Lennaert Nijgh, want wat dreef hem? Wie was die schrijver achter de hits van onder andere Boudewijn de Groot en Rob de Nijs? Ook hier wordt een tip opgelicht.

On stage

Op het toneel verschijnen zaterdag in Almelo Sjors van der Panne (finalist The Voice of Holland 2014 én de nieuwe chansonnier), Jim de Groot (The Passion), Izaline Calister (Edison Award-winnaar), Josee Koning (Lennaert Nijgh's laatste vrouw en zangeres) en vier musici