Afbeelding
Foto: archief

Exposite over Bolk; flatscreen alleen om op de expo te kijken

ALMELO – Het is een misverstand dat, zoals uit een publicatie in de krant zou kunnen worden afgeleid, iedere bezoeker van de expositie over Bolk Transport een flatscreen krijgt. De mogelijkheid wordt geboden om op de tentoonstelling te kijken naar beelden van het bedrijf.

Belangstelling

De tentoonstelling krijgt overigens veel belangstelling in het Huis van Katoen en Nu biedt, nog tot eind april, in kijkje in de historie van het eminente vervoersbedrijf. De ontwikkeling is te zien in beelden, teksten, knipsels en attributen.Wat begon met enkele chauffeurs en vrachtwagens aan de Sluitersveldsingel is uitgegroeid tot een waar imperium. Het is een groei waar je u tegen kunt zeggen. De firma Bolk behoort tot de groter werkgevers in de stad Almelo én in de regio Twente. Henk Bolk maakte het bedrijf groot en droeg de leiding enige jaren geleden over aan de huidige roergangers André Pluimers, Joop Savenije en Gerco Linthorst.

Sluitersveld

Het bedrijf begon op het Sluitersveld, zit nu aan Beatrix de Rijkweg en Plesmanweg, participeert in combiterminals (Hengelo, Almelo en Rotterdam) voor het aanbieden van gecombineerd vervoer. Het oogmerk van Bolk is dat het elk vervoer, over welke afstand dan ook en welke materialen dan ook kan verzorgen om de klanten te ontzorgen.