Afbeelding
Foto: archief

Müllenberg scoort 200ste zege in ring

ALMELO- De geboren Almelose bokser Peter Müllenberg won tijdens de Bocskai Memorial in Debrecen in Hongarije bokste zijn tweehonderdste partij.

Müllenberg stond 260 keer als bokser in de ring en versloeg in zijn tweehonderdste partij zijnOekraïense opponent Vladyslav Mykhailov, geen kleine jongen. Een mijlpaal voor de bokser net Almelose roots.

In de daaropvolgende finale verloor Müllenberg overigens in wat hij 'niet m'n slimste wedstrijd' noemt. de finale van de Bocskai Memoria. Toch toonde hij zich los daarvan tevreden. 'Weer vierpartijen gebokst in vier dagen tijd. Nu de fouten eruit halen en zorgen dat we er in het jaar dat het erom doet staan.' Dat jaar is 2019, want dat is het olympische kwalificatiejaar. Müllenberg wil zich plaatsen en daarna oogsten. Dat is het doel dat hij voor ogen heeft.

Focus op Tokio

Mullenberg brengt focus aan. Hij neemt tijd en rust en zoekt zijn partijen uit ter voorbereiding op de kwalifivatie voor de Olympische Zomerspelen die in 2020 plaatsvinden in Japan. Net als voor veel anderen moet het daar voor Müllenberg gebeuren. Tokio als de kroon op de carrière.