Afbeelding
Foto: PR DEZ

Dammers van Denk en Zet wispelturig op NK

WESTERHAAR/ALMELO - Op de derde speeldag van de halve finales om het Nederlands kampioenschap kwamen er drie van de vier spelers van het regioteam van Den en Zet in actie.

Mitchel Mensinga had zich wegens ziek afgemeld en zal zijn wedstrijden op een later moment moeten inhalen.

Voor Gerbrand Hessing, Steven den Hollander en Yuen Wong was deze dag belangrijk, met het oog op het Nederlands kampioenschap.

Wong legde het af tegen Wouter Sipma. Na een mindere eerste speeldag van zowel Wong als Sipma moesten beide spelers er vol voor gaan, om nog kans te hebben op plaatsing. Na een interessante partij lieten beide spelers zich opsluiten, wat een gecompliceerde stelling opleverde. Met een offer trok Sipma groot voordeel naar zich toe, en helaas wist Wong de boel niet te redden en verloor.

Den Hollander kwam in de partij tegen Jan Stokkel remise overeen.Den Hollander leek zelf nog kleine kansen te krijgen. Stokkel liet het niet zover komen, en een remise was het resultaat. Dat boekte ook Hessing tegen Hein Meijer. Na de opening bleef een prima aanval over voor Hessing en Meijer moest wat gas terug nemen. In een dunne stand leek het nog lastig te worden voor Hessing, maar hij bleef alert, en wist hiermee zelfs nog een minremise te vermijden.