Afbeelding
Foto: PR

RAAM met toneel over een crisis in de theatergroep

ALMELO – Het is levensecht, het schouwspel in de toneelproductie van daar uit van de theatergroep RAAM, dat zondagmiddag voor de vierde en laatste keer in Hof 88 op het plankier komt.

Het stuk in de regie van Sonja de Jong gaat over een toneelgroep waar een crisis uitbreekt. Dat heeft tragische maar ook komische gevolgen. Bovendien raakt het deels aan de werkelijkheid want ook bij RAAM moet iets gebeuren, omdat het aantal bezoekers wel wat beter kan. RAAM heeft qua publieke belangstelling wel betere tijden gekend.

Aan d kwaliteit ligt het niet, want de lat ligt hoog en die hoogte wordt gehaald. Niettemin is een voorstelling over een theatergroep die worstelt met een existentieel dilemma (waartoe zijn wij op aarde) navrant. De groep schrijft in een persbericht dat het een stuk is geworden waar ieder van ons aan heeft bijgedragen, al berust elke gelijkenis natuurlijk op toeval...

In elk geval leidt de crisis in de club tot tragische en ook komische situaties, het leven zelf, in de geest van RAAM. 'Dat is voor ons natuurlijk bekend terrein. We hebben het mes in onszelf en in elkaar gestoken en dat resulteerde in een schrijfproces met veel onbedaarlijk plezier en af en toe pijnlijke momenten.'

Twee jeudspelers

De vaste cast van zes spelers wordt voor deze gelegenheid uitgebreid met twee 'jeugdspelers'. Ten eerste Max Hauwert die ook vorig jaar al meespeelde, als boze puber. En verder Myrthe Brinckman. Zij is verbonden aan het Zwolse theatercollectief The Young Ones, dat net in het Odeontheater een kleine tien voorstellingen heeft verzorgd. Verder was zij ensemble-lid bij het succesvolle spektakelstuk Het Verzet Kraakt. Myrthe doet dit jaar eindexamen aan het Erasmus.

Nu al memorabel

De nu hoe dan ook al memorabele voorstelling begint zondagmiddag om drie uur. Na afloop is er een buffet, geheel biologisch, waarvoor twaalf euro vijftig wordt gevraagd, als er tenminste nog plaats is. Opgeven bij: raambuffet@gmail.com. Het vorige buffet was geheel uitverkocht. Bij het eten is het derhalve alles behalve crisis.