Afbeelding
Foto: Twentesport

Winst op Willem II biedt rust voor Heracles; meer is beter

Heracles ALMELO – Het was niet hoogstaand, maar de 1-0 zege van Heracles op Willem II was vanavond wel verdiend en absoluut belangrijk. Het doelpunt van Vincent Vermeij op aangeven van Brandley Kuwas was op slag van rust de enige en dus beslissende goal. Zo werden drie belangrijke punten vergaard en is de afstand met Willem II nu zeven punten, wat ook lekker voelt.

Een mooie opsteker was naast de winst ook het optreden van verdedigers Roland Baas en de debuterende 20-jarige Tim van der Berg. En de invalbeurt van de van Telstar overgekomen Mo Osmman

De eerste helft ging na een nerveus en slordig begin veelal gelijk-op, hoewel Heracles wel de bovenliggende partij was. Het leidde in de finale van het eerste bedrijf tot de goal van Vermeij, die nu toch duidelijk de eerste keus van trainer John Stegeman is in het centrum van de aanval. Hij was eerder in de eerst helft al dicht bij de opening van het bal toen hij rakelings overkopte, ook na voorbereidend werk van Kuwas, die zijn vorm lijkt te hervinden. Overigens mocht Heracles van geluk spreken toen de goalgetters Fran Sol en Barholomew Ogbeche een combinatie aangingen, maar laatstgenoemde miste voor een verlaten doel.

Heracles kan in de competitie weer naar het boven kijken in plaats van naar onderen.