concentatie bij de opening
concentatie bij de opening Foto: Marinus Blaak (Gele Raaf)

Expositie over Bolk Transport in Huis van Katoen en Nu

ALMELO - Aan kleindochter Suus van Truus Bolk en Bery Slaghekke was afgelopen week de eer om met precisie in de vingers en doorzettingsvermogen in de ogen (alles erfelijk bepaald) een lint door te knippen ter opening van een expositie over de geschiedenis van de firma Bolk Transport. Suus is de kleindochter van Jan en Riek Bolk die het bedrijf oprichtten. Wie haar ziet, raakt dáárom en om zoveel meer terstond in vervoering

Sinds afgelopen week is in Het Huis van Katoen en Nu tot eind april de ontwikkeling van het transportbedrijf te zien. Wat begon met enkele chauffeurs en vrachtwagens aan de Sluitersveldsingel is uitgegroeid tot een waar imperium met meer dan 300 medewerkers en 180 vrachtwagens.

Het is vooral Ingmar Busscher geweest die zich met de samenstelling van de bijzondere expositie heeft beziggehouden. Ze deed dit in samenwerking met Erwin Lette van het Huis van Katoen en Nu. Van allerlei kanten werden ten behoeve van de tentoonstelling voorwerpen, foto's en parafernalia aangedragen. Ook is op de expositie er een mooie presentatie over Bolk te bewonderen.

Bij de opening sprak Henk Bolk, die het door zijn vader ouders opgerichte bedrijf op energieke en geheel eigen wijze groot maakte, behartenswaardige woorden over heden en vooral, kijkend naar de mensen ('Ha, daar heb je Spoedje') op de foto's, het verleden. De vrijwilligers van Het Huis van Katoen zijn bijzonder gelukkig met deze expositie, waar hopelijk vele bezoekers op afkomen. Elke bezoeker krijgt van de familie Bolk als cadeau een fraaie flatscreen.