Afbeelding
Foto: archief Noordik

Subsidie doorstroomklas van Het Noordik

ALMELO – De scholengemeenschap Het Noordik, met vestigingen in Almelo,Vriezenveen en Twenterand, heeft samen met PCO Noord Twente, Vereniging Scholen met de Bijbel Wierden-Enter en Stichting Christelijk Onderwijs Twenterand, een subsidie van het ministerie van Onderwijs ontvangen.

Het gaat om een bedrag van dertigduizend euro ten behoeve van de doorstroomklas voor hoogbegaafde leerlingen uit zowel het primair als het voortgezet onderwijs.

De besturen van de vier onderwijsorganisaties hebben flink geïnvesteerd om een doorstroomklas voor hoogbegaafde leerlingen vorm te geven. Hoogbegaafde leerlingen uit groep zeven en acht van basisscholen en uit de onderbouw van Het Noordik werken samen aan innovatieve projecten onder begeleiding van hoogbegaafdheidscoaches op Het Noordik.

Dit traject loopt inmiddels twee jaar en het ministerie heeft hieraan nu een subsidie toegekend om zo de doorstroom van leerlingen uit het basisonderwijs te optimaliseren. Leerkrachten werken samen aan dit project en delen kennis in zogenaamde kenniskringen. Het doel van deze kenniskringen is om de overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs beter te laten verlopen.