Afbeelding
Foto: archief

Ten Seldam jaagt raad weer in gordijnen, over een kruispunt

ALMELO – Het is wethouder Ten Seldam wéér gelukt zich de gramschap van de gemeenteraad op de hals te halen.

De wethouder lag de afgelopen vier jaar geregeld bij de raad onder vuur. Ze beweerde nu tijdens een bijeenkomst over de volgens bewoners van de wijk Kollenveld gevaarlijke oversteek van de N36/Van Rechteren Limpurgsingel dat de gemeenteraad een verbetering tegen heeft gehouden. En dat het college, laat staan zij als wethouder van Verkeer, derhalve geen blaam zou treffen. De op de door LAS georganiseerde bijeenkomst aanwezige raadsleden reageerden vervolgens als door een wesp gestoken, wat heet, door een heel eskader wespen.

Nabij Huize Almelo

De raad hield vorig jaar inderdaad een plan voor een oversteek van de singel tegen, maar dat was ter hoogte van Huize Aalmelo en Gravenallee. Het plangebied stopte bij de Hofkampstraat, en dus ruim vóór Kollenveld. Vertegenwoordigers van meer partijen wezen de wethouder daar op. Ten Seldam, die namens het CDA graag wethouder wil blijven, bond vervolgens in en wil nog voor de verkiezingen van 21 maart met ambtenaren een kijkje nemen rondom het kruispunt en de naaste omgeving. Er is volgens haar wél geld om ter plekke iets te doen.

Ouders en onderwijzers

Er bestaat bij veel bewoners van Kollenveld onrust omdat de oversteek gevaarlijk wordt genoemd, zeker voor kinderen die er dagelijks gebruik van dienen te maken, van en naar school. Ook bij het onderwijsteam van basisschool De Windhoek leeft vrees voor gebrek aan de veiligheid.