Robin Pröpper te gast bij basisschool De Wierde
Robin Pröpper te gast bij basisschool De Wierde Foto: PR Scoor een boek!

Scoor een Boek! Voetballers laten schoolkinderen lezen

ALMELO – Er worden bekende voetballers ingezet om kinderen aan het lezen te krijgen. Net als Go Ahead Eagles en NEC werkt ook Heracles Almelo daartoe samen met bibliotheken en scholen. Onder het motto Scoor een boek! komen voetballers naar basisscholen om de leerlingen van groep vijf en zes te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Naast sporten en spelen is lezen belangrijk. Een goede taalbeheersing vormt de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Gedurende tien weken gaan bijna achttienhonderd basisschoolleerlingen de uitdaging aan om zoveel mogelijk boeken lezen in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door voetbalspelers van Heracles Almelo, Go Ahead Eagles uit Deventer en NEC uit Nijmegen.

Het project Scoor een Boek! werd afgetrapt door verdediger Robin Pröpper van Heracles in de Bibliotheek Almelo.

Rust

Over vijf weken is het rust en bepalen de basisscholen en bibliotheken de tussenstand. Daarnaast organiseren de bibliotheken diverse leuke (voetbal)activiteiten in de voorjaarsvakantie. Na tien weken lezen klinkt het eindsignaal en sluiten de leerlingen het project sportief af op het voetbalveld.

Naast het scoren in de klas, kunnen ook gezinnen meedoen met Scoor een Boek!. In de Bibliotheek kan een gratis Scoor een Boek!-poster worden afgehaald.