Afbeelding

Heracles moet er nog wel even tegenaan, nú tegen Willem II

ALMELO – Heracles heeft zich nog altijd niet veilig weten te spelen, zelfs niet als woensdag in Breda van NAC heeft gewonnen. Bij het ter perse gaan van deze krant was die uitslag nog niet bekend. Hoe dan ook moet zaterdag in eigen huis feitelijk worden gewonnen als Willem II naar Almelo komt.

Ook een zege op ADO Den Haag afgelopen weekend zou een bijdrage hebben geleverd aan de rust rondom Heracles. De ploeg onthield zichzelf in een sterke tweede helft de overwinning en eindigde met 1-1. Op basis van de hele wedstrijd was dat terecht, want de Almeloërs startten met zwak eerste bedrijf. Na dik twintig minuten waren het de Hagenezen die via Bjorn Johnson toch op voorsprong kwamen. Na de thee schakelde Heracles een tandje bij en dat leidde tot steeds meer mogelijkheden, waarbij centrumspits Vincent Vermeij niet altijd even gelukkig/trefzeker in de afwerking was, met name niet toen hij kort voor tijd drie kopkansen kreeg. Niettemin stond het toen al 1-1 door een gelijkmakende treffer van Reuven Niemeijer (hij weer!) die een vlotte combinatie met een machtig schot afrondde.

Na de wedstrijd tegen Willem II uit Tilburg speelt Heracles nog thuis tegen PEC Zwolle, FC Twente (noteer 9 maart!), Heerenveen, AZ en Utrecht. Verder wachten er uitwedstrijden tegen Feijenoord, Ajax, Vitesse, Roda JC, Excelsior en Sparta. Er moeten hoe dan ook nog flink wat punten worden gesprokkeld.