Noordik op Noren
Noordik op Noren Foto: PR Het Noordik

Leerlingen van Het Noordik op jacht naar 'nationale ijstitels'

ALMELO – Een aantal leerlingen van de christelijke scholengemeenschap Het Noordik neemt dit weekend deel aan het NK scholenploegenachtervolging.

Deelnemers vanuit het hele land strijden komende week in het Olympisch stadion van Amsterdam om de nationale titel. Afgelopen week waren de regionale voorrondes op de ijsbaan in Enschede, met drie Noordik-teams van de vestigingen van Het Noordik in Almelo (twee), Vriezenveen en Vroomshoop.

Het eerste team in de categorie jongens tot en met veertien jaar bestaat uit Maarten Geertman, Thom Bremmer en Timo Grooten; het tweede team bestaat uit Quirijn Schipper, Stijn Willegers en Tjitske Vermaning. In de categorie jongens van vijftien tot en met zeventien jaar verschijnen Ewout Nijkamp, Naomie Middelveld en Fabienne Diniz namens Het Noordik op de baan.

Dit keer tellen de teams veel beginners die onder leiding van Aaldert Pol, trainer van ijsclub Vriezenveen, hebben getraind om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Aan de start verschijnen ook acht teams met niet-licentiehouders, de zogeheten recreanten. Vier teams vanuit de vestiging Vriezenveen en vier teams van de vestiging Aalderinkshoek in Almelo. Deze teams bestaan uit leerlingen van de onderbouw. Zij trainen voor de wedstrijd onder leiding van Sanne Schothuis, zelf oud-leerling en tweevoudig Nederlands Kampioene. Bij het ter perse gaan van deze krant was nog onduidelijk welke teams zich donderdag in Enschede plaatsten voor de finales in Amsterdam.