Afbeelding
Foto:

Sportprijzen in topsportstad Almelo

ALMELO - Het turnteam van Klaverblad TON is uitgeroepen tot sportploeg van het jaar 2017 van Almelo, kickbokser Anique Hilgerink tot sportvrouw en wielrenner Tom Stamsnijder tot sportman. Dat gebeurde afgelopen week in de feestelijke ambiance van de Internationale Indoor Sporthal Almelo.

Het was volgens de jury nog een hele toer geweest de winnaars te bepalen, want Almelo is onder veel meer een topsportstad die nationaal tot de verbeelding spreekt met kampioenschappen, nationale en internationale titels en andere aansprekende resultaten.

De lokale omroep Aavisie, zelf één van de sterkste vrijwilligersorganisaties ter stede, liet van de meeste winnaars videofilmpjes zien. De feestelijke sporthappening begon met een demonstratie door de turnsters van Klaverblad-TON die internationale top zijn. Ze openden, nog onwetend van hun verkiezing, de avond met een wervelende show van hoog niveau; het eerste applaus klaterde van de tribunes.

De andere voor de prestigieuze prijs genomineerde ploegen waren voetbaljubilaris (zestig jaar) annex promovendus ASV'57 uit Aadorp en de Bowls Club Almelo.

Bij de verkiezing van de sportman en de sportvrouw behoorden judoka Daan Moes en krachtpatser Selma Ozkan tot de gedoodverfde favorieten, maar het werden dus Tom Stamsnijder, de geboren Enternaar die in Bornerbroek woont en dus óók Almeloër is en de zeventienjarig wereldkampioen kickboksen Anique Hilgerink. In de ring gebeurt het haar nooit, maar in de IISPA stond Hilgerink perplex. Hoe Stamsnijder erbij stond is onbekend, want de ploegmaat annex meesterknecht van Giro-winnaarTom Dumoulin was op trainingskamp in Spanje, maar hij klonk via een telefoonverbinding opgetogen.

De ontluikende kickbokser Julian Slots werd uitgeroepen tot sporttalent. Hij liet de watervlugge turnster Senna Westen en de aanstormende voetballer Jason van Duiven achter zich. Verder werd er een prijs uitgereikt voor het beste sportstimuleringsproject: Outdoor Revalidatie Oncologie. Daarvoor waren ook genomineerd GymSwim van De Veene en het aan de korfbalclub gerelateerde Achilles Fit en More.