Hengelo hekelt louter acute zorg in Almelo

ALMELO/HENGELO - Het gemeentebestuur van Hengelo vindt het onacceptabel dat de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) eenzijdig heeft besloten tot het sluiten van de spoedeisende Hulp in het ziekenhuis te Hengelo, vanwege de concentratie van acute zorg in Almelo.

Het weghalen van de spoedeisende hulp in Hengelo zou gebeuren zonder concreet en enigszins acceptabel zicht op continuïteit van zorg. De gemeente is dan ook van mening dat het besluit van ZGT verplichtingen schept en roept de Raad van Bestuur uitdrukkelijk op zich maximaal in te spannen voor het behoud van goede en veilige acute zorg in Hengelo. Het college van burgemeester en wethouders gaat hierover op korte termijn in gesprek met zowel ZGT als huisartsen.

Het college vindt het besluit van ZGT ook 'buitengewoon pijnlijk' besluit voor de stad en laat in een verklaring weten 'altijd een basisziekenhuis voor zich te hebben gezien, inclusief een goede acute basiszorg, als een belangrijke voorziening voor de inwoners van Hengelo en het bredere verzorgingsgebied.Het college stelt verder immer ate hebben uitgedragen dat Hengeloërs erop moeten kunnen vertrouwen dat er op tijd goede, bereikbare en betaalbare zorg beschikbaar is wanneer die nodig is.