Brahim Darri vorig jaar thuis tegen ADO Den Haag
Brahim Darri vorig jaar thuis tegen ADO Den Haag Foto: Twentesport

Heracles stoomt op en heeft tegen ADO wat goed te maken

ALMELO – Heracles moet tegen ADO Den Haag, dat zaterdag naar Almelo komt, volle bak geven. Bij winst kan de ploeg het linker rijtje benaderen. ADO kan nog niet worden achterhaald. Daarvoor is het gat van vier punten te groot, maar een zege zou welkom zijn, ook al omdat in november in Den Haag met 4-1 werd verloren.

ADO sprokkelde 27 punten tot nu toe, Heracles 23. In een spectaculaire tweede helft in en tegen Groningen haalden de Almeloërs afgelopen weekend een punt. Het werd in en tegen Groningen 3-3. Het was voor Heracles het derde punt van dit seizoen in een uitwedstrijd. Bij rust stond de ploeg nog met 3-1 achter. Na de thee kwam erveel fanatieker Heracles op het veld. Na zo'n twintig minuten viel de aansluitingstreffer, toen Vincent Vermeij uit een scrimmage voor de goal raak prikte. Heracles had het initiatief, de na een blessure in de tweede helft ingevallen Brandley Kuwas bereidde veel voor en kreeg ook zelf een mogelijkheid, maar de gelijkmaker wilde domweg niet vallen. Zo leek het tenminste. Tot de wonderlijke gelijkmaker toen een mislukte voorzet van Robin Pröpper via de paal binnenviel, waarmee Heracles kreeg waar het gezien de tweede helft recht op had.

Spirit

Het zal spirit geven voor de thuiswedstrijd van zaterdag tegen ADO, mede doordat afgelopen november in Den Haag met 4-1 werd verloren.